................................................................ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Διαχρονικό και επίκαιρο σκίτσο

Διαχρονικό και επίκαιρο σκίτσο

Μετάφραση // Translate

Αληθινές ιστορίες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

S.O.S. Στο υπ. Οικονομικών η υπογραφή για παραχώρηση χρήσης αιγιαλών!!!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΩΝ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ




Συνοπτικές διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των κρατικών ακινήτων επιδιώκει τροπολογία που κατατέθηκε στις 26.10.2014, στη Βουλή. Αφενός προβλέπονται εξώσεις εξπρές καταπατητών κρατικών ακινήτων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα προχωρά και στις σχετικές διαδικασίες απόδοσης του ακινήτου στο Δημόσιο στην περίπτωση που το έχει αναλάβει το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Αφετέρου η αρμοδιότητα υπογραφής απόφασης παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού περνά αποκλειστικά στον υπουργό Οικονομικών μετά από εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.
Με άλλη διάταξη προβλέπεται πως οι επενδυτές στους οποίους παραχωρείται παραλία η αιγιαλός στο πλαίσιο μεγάλων τουριστικών επενδύσεων θα πληρώνουν ετήσιο μίσθωμα στο Δημόσιο, το οποίο θα αναθεωρείται ανά πενταετία.
Ακόμη δίνεται η δυνατότητα στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ να ανανεώσει συμβάσεις που λήγουν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες προηγουμένως έχει εγκρίνει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

Άλλες διατάξεις προβλέπουν ακόμη:
* Δικαιολόγηση του πόθεν έσχες με την αναγραφόμενη στο συμβόλαιο αγοράς των ακινήτων αξία αντί της αντικειμενικής αξίας που ισχύει σήμερα.
* Επεκτείνεται και για τα επόμενα έτη η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος όσων παρουσιάζουν αναπηρία άνω του 80%.
* Οι αγρότες που υπάγονται στα τεκμήρια θα φορολογούνται με συντελεστή 13% αντί 26% σήμερα.

____________

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ετσι κι αλλιώς στην Πελοπόννησο... το τρένο δεν υπάρχει πια, το πάτησαν οι τσάμπα μάγκες των επιδοτήσεων και της αρπαχτής.

Το τρένο δεν υπάρχει πια, το πάτησαν οι μάγκες
Γράφτηκε από τον Θανάσης Λαγός
εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Η γαλλοϊταλική “αντίσταση” στα σχέδια των Βρυξελλών και του Βερολίνου αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το μαλακό υπογάστριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο το Νότο, ο οποίος για πολλούς και διάφορους λόγους έχει μείνει στον 20ό αιώνα και αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στον νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας που προκαλεί η ψηφιακή επανάσταση.

Στην πραγματικότητα το ελληνικό πρόβλημα είναι απλή παρωνυχίδα σε σχέση με τον ιταλικό και τον γαλλικό ιό που απειλούν την παγκόσμια οικονομία. Τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία -όπως και η Ελλάδα- ζητούν από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο περισσότερο χρόνο προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο όμως ακούν πλέον με καχυποψία τα αιτήματα αυτά, γιατί πιστεύουν ότι ο Νότος απλώς καθυστερεί για να κερδίσει χρόνο ώστε να μην κάνει καμία μεταρρύθμιση. Εν τω μεταξύ οι Βόρειοι -και ειδικότερα οι Γερμανοί- πιστεύουν ότι η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων επιδεινώνει τη θέση της Ευρώπης στην παγκόσμια κατάταξη, και γι' αυτό πιέζουν με κάθε τρόπο, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται ώστε να ξαναγίνουν ανταγωνιστικά τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Νότου δεν θα γίνουν ανταγωνιστικά με μειώσεις μισθών και συνεχή υποβάθμιση της ποιότητάς τους. Αντιθέτως, θα γίνουν ανταγωνιστικά μόνο αν αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και αν εφαρμοστούν σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, στη θέση των αναχρονιστικών μεθόδων της βιομηχανικής παραγωγής. Οσο λοιπόν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν βλέπουν αυτή την ανάγκη και επιμένουν απλώς στη συνταγή της λιτότητας, το μόνο που θα κατορθώνουν θα είναι να διευρύνουν το χάσμα Βορρά - Νότου και να μεγεθύνουν τις εθνικιστικές δυνάμεις που θέλουν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι κι αλλιώς η τριετής εμπειρία από την προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού προβλήματος κυρίως με εσωτερική υποτίμηση, δείχνει ότι η λιτότητα και οι περικοπές μισθών δεν οδηγούν σε έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης εάν δεν εκσυγχρονιστούν οι υποδομές και η οικονομική δραστηριότητα.

Δυστυχώς όμως, η τρόικα και το Βερολίνο αδυνατούν ακόμα να καταλάβουν την ουσία του ελληνικού προβλήματος και γι' αυτό επιμένουν σε μια συνταγή που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, αρκεί, για παράδειγμα, να μειωθούν οι μισθοί των σιδηροδρομικών για να ανταγωνιστεί το τρένο της Πελοποννήσου τα ΚΤΕΛ και τα ταξί. Οσο όμως και να μειωθούν οι μισθοί των σιδηροδρομικών, το τρένο δεν θα γίνει ανταγωνιστικό αν κάνει τη διαδρομή Καλαμάτα - Αθήνα στον διπλάσιο χρόνο από ό,τι τα λεωφορεία και τα ταξί. Για να γίνει ανταγωνιστικό το τρένο θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες και να δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο, πάνω στο οποίο θα κινούνται υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες που θα αναπτύσσουν ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτές των λεωφορείων και των ταξί. Αλλά εδώ στο Νότο, αντί να δημιουργούμε ένα νέο σιδηροδρομικό δίκτυο για να ανταγωνιστούμε το λεωφορείο της Κίνας και τα ινδικά ταξί, προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να κάνουμε... πύραυλο το μουντζούρη. Ετσι οι κεϊνσιανοί πολιτικοί, που διάβασαν μόνο τις αριστερές σελίδες του Κέινς όπως εύστοχα παρατήρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προτείνουν επιδοτήσεις για το σιδηρόδρομο. Δεν εξηγούν φυσικά με ποιον τρόπο οι νέες επιδοτήσεις θα κάνουν πύραυλο το μουντζούρη, ενώ δεν το έκαναν οι παλιές. Στον αντίποδα οι φιλελεύθεροι, που διάβασαν μόνο τις δεξιές σελίδες του Φρίντμαν, προτείνουν ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου πιστεύοντας ότι ο ιδιώτης μπορεί να κάνει πύραυλο το μουντζούρη χωρίς να δημιουργηθεί νέο δίκτυο και χωρίς να προσληφθούν υψηλόμισθοι ειδικευμένοι εργάτες.

Ζητούμενο όμως, τόσο για την Πελοπόννησο όσο και γενικότερα για τον Ευρωπαϊκό Νότο, δεν είναι το αν θα επιδοτούνται οι δημόσιες θέσεις εργασίας ή ο ιδιώτης που θα λειτουργεί το σιδηρόδρομο. Ζητούμενο παραμένει η δημιουργία ενός σύγχρονου ανταγωνιστικού σιδηροδρομικού δικτύου. Για ποιο λόγο παραμένει ακόμα ζητούμενο; Επειδή οι βολεμένες δυνάμεις της συντήρησης είναι πανίσχυρες και εμποδίζουν τη δημιουργία ενός νέου δικτύου, τρομοκρατώντας κάθε τόσο την κοινωνία με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι... υψηλές ταχύτητες.

Οι δυνάμεις της συντήρησης φαντασιώνονται, όπως δεκάδες φορές στο παρελθόν, ότι η γη μπορεί να πάψει να γυρίζει κι έτσι οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων και των ταξί θα συνεχίσουν εσαεί να επιδοτούν με δανεικά τη λειτουργία του αργού σιδηρόδρομου. Η γη όμως θα συνεχίσει να γυρίζει, και μετά από χιλιάδες περιστροφές κανένας πάνω της δεν θα θυμάται ότι οι οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου καταστράφηκαν επειδή οι ηγεσίες τους πίστευαν ότι είναι βιώσιμη η λειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο με επιδοτήσεις και χωρίς επενδύσεις.

Ετσι κι αλλιώς στην Πελοπόννησο... το τρένο δεν υπάρχει πια, το πάτησαν οι τσάμπα μάγκες των επιδοτήσεων και της αρπαχτής.
Η έντυπη έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ καθημερινά από τις 8 το πρωί στον υπολογιστή σου

lathanasis@yahoo.gr
Θανάσης Λαγός

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Guardian: Οι άστεγοι της Αθήνας που πριν είχαν μια καλή δουλειά

ΕΛΛΑΔΑ 2014 - ΕΠΟΧΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ κ.λ.π.

The Homeless On The Streets Of Athens Struggle Due To Greek Economic Woes

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στους δρόμους της Αθήνας και μιλάει με άστεγους ανθρώπους, οι οποίοι μοιράζονται την ιστορία τους.

H Ευρώπη σαν δύο κόσμοι: από τη μία το Μόναχο, η τρίτη πόλη σε ανάπτυξη στην ήπειρο, και από την άλλη η Αθήνα των χιλίων προβλημάτων. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στους δρόμους της Αθήνας και εστιάζει στο πρόβλημα των αστέγων. Ανθρώπων που κάποτε είχαν μια καλή δουλειά και τώρα, που τα έχασαν όλα, εξωθήθηκαν στο περιθώριο της πόλης και του κοινωνικού ιστού.
A woman looks at a homeless man as he sl
«Η πόλη του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, η Αθήνα, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το μέρος που γεννήθηκε η Δημοκρατία, παραμένει το μείζον εμπορικό κέντρο της Νότιας Ευρώπης. Είναι, όμως, και η πρωτεύουσα με τα περισσότερα προβλήματα από όλες τις άλλες της ηπείρου. Από το 2008 και μετά έχει χτυπηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την κρίση. Μαγαζιά κλείνουν, κόσμος βγαίνει έξω από τα σπίτια του, τα “ενοικιάζεται” βρίσκονται παντού», σημειώνει η εφημερίδα.

«Το 1/4 του ΑΕΠ της Ελλάδας χάθηκε, η ανεργία ανέβηκε στο 27%, κυρίως στις νέες ηλικίες. Περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας έχουν μείνει χωρίς δουλειά. “Οι άστεγοι δεν έχουν επίπτωση στο κοινωνικο-οικονομικό στάτους της πόλης”, αναφέρει ο Ίβαν Γιούριτς του Ιδρύματος Λάτση, που μέσω του φιλανθρωπικού έργου του έχει αναπτύξει περίπου 50 προγράμματα κάλυψης και στήριξης αστέγων και ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο φάσμα του… δρόμου. Η επίσημη οργάνωση της ΕΕ (FEANTSA) αναφέρει πως άστεγος δεν είναι μόνο αυτός που μένει στο δρόμο, αλλά και αυτός που φιλοξενείται σε οικείους και φίλους, έτσι ώστε να βρει ένα πρόχειρο κατάλυμα».

Austerity Measures And Debt Crisis Affect Life In Greece

Ο 53χρονος Βασίλης Δημόπουλος ήταν για χρόνια πωλητής εξοπλισμού για γραφικές τέχνες. Ο μισθός του έφτανε στις 3.000 ευρώ, ώσπου το 2008 η εταιρεία του έβαλε λουκέτο.

«Η βιομηχανία ήταν ήδη προβληματική και το έβλεπα να έρχεται», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Πούλησα το σπίτι μου το 2007, αλλά ακόμα και αυτά τα χρήματα χάθηκαν. Για κάποιο διάστημα ζούσα σε ένα σπίτι της ξαδέρφης μου που δεν ήθελε να νοικιάσει, αλλά δεν μπορούσα να πληρώνω τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Στο μεταξύ, και εκείνη ήθελε το σπίτι και έτσι τους τελευταίους έξι μήνες ζω στο δρόμο».

Τώρα μένει στο πανδοχείο του Ερυθρού Σταυρού και ζει από τα χρήματα που λαμβάνει πουλώντας τη «Σχεδία». Παλεύει να γυρίσει στη δουλέιά, αλλά λέει με πόνο: «Πάρα πολλές αιτήσεις για μικρή προσφορά εργασίας».
Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Τζένη Βαρβαγιάννη, περίπου 1.000 άνθρωποι κοιμούνται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1.500 αστέγους, ενώ σύμφωνα με τη FEANTSA περίπου 15.000 κάτοικοι μπορούν να χαρακτηριστούν άστεγοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες και οι μισοί από αυτούς αλλοδαποί. Το 60% είναι εθισμένοι στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και πάρα πολλοί αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Η κ. Βαρβαγιάννη λέει πως υπάρχουν άνθρωποι της μεσαίας τάξης που έχασαν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο όριο της κατάρρευσης και της εξόδου στον δρόμο. Οι νεόπτωχοι, οι νέοι άστεγοι. Πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση, περισσότερο από κοινωνική και οικονομική. Μάλιστα, σημειώνει πως είναι δύσκολο να μετρηθεί ο ακριβής αριθμός αυτών των ανθρώπων, καθώς στην Ελλάδα οι οικογένειες όσο μπορούν βοηθούν έτσι ώστε οι δικοί τους άνθρωποι να μην καταλήξουν στον δρόμο. Αρκετοί, όμως, από αυτούς ζουν σε άθλιες συνθήκες, δίχως νερό και ηλεκτρικό και μην μπορωντας να πληρώσουν τα χρέη τους. Και η κ. Βαρβαγιάννη καταλήγει: «Πόσο θα κρατήσει όλο αυτό; Όλοι πλέον είναι πιεσμένοι. Οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται. Γίνεται ολοένα και χειρότερη η κατάσταση».

Η FEANTSA σημειώνει πως υπάρχει αύξηση των αστέγων στην Ελλάδα κατά 25% από το 2009 και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έχει συγκεκριμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι μειώσεις στους κρατικούς προϋπολογισμούς έχουν επιφέρει ζημιά και στις κοινωνικές παροχές σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο. Παρά τις αντιξοότητες, περίπου 1.400 γεύματα δίνονται καθημερινά σε αστέγους και προσφέρεται καταφύγιο σε 150 άτομα κάθε βράδυ. Κυρίως μέσω οργανώσεων ΜΚΟ, από εισφορές που δίνουν σπόνσορες και από φιλανθρωπίες.

Όπως σημειώνει η κ. Βαρβαγιάννη: «Η λογική στην Ελλάδα αλλάζει σιγά-σιγά. Πρέπει να αλλάξει. Το μέλλον μας ως κοινωνία πρέπει να είναι η αλληλεγγύη». Κάπως έτσι η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, αλλά και άλλοι φορείς προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και μια οικιακή υποδομή.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιούριτς, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, καθώς «υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο Νεπάλ και στην Γκάνα και όχι στην Ελλάδα».

Στη Δεληγιώργη υπάρχει ήδη ένας χώρος που οι άστεγοι μπορούν να νιώσουν τη ζεστασιά ενός σπιτιού. Να κάνουν μπάνιο, να τραφούν, ακόμα και να διαβάσουν ή να δουν μια ταινία. Ειδικοί τους παρέχουν κάθε αναγκαία φροντίδα.

Τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος. Ο Θεοτόκης Βονιτσάνος, 49 χρονών, έκανε πολλές δουλειές στη ζωή του και έβγαζε περίπου 1.000 ευρώ το μήνα πριν μείνει άνεργος. Τώρα ζει με τη μητέρα του και τους λείπουν τα απαραίτητα.

Ο 39χρονος Γιάννης Κώτσος, νηπιαγωγός, χρωστάει ενοίκια ενός χρόνου και λέει: «Δεν είμαι στον δρόμο επειδή η σπιτονοικουρά μου είναι γενναιόδωρη. Και σκεφτείτε: αυτό το ενοίκιο είναι το μοναδικό εισόδημά της».
Το θέμα είναι πως η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να διαμορφώσει μια πολιτική ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος, τη στιγμή μάλιστα που οι οικονομικές συνθήκες πηγαίνουν προς το χειρότερο, οι παροχές μειώνονται δραστικά και το κοινωνικό κράτος αποδομείται.

______________
http://www.7imeres.gr/guardian

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΤ ανέβηκαν σε λεωφορείο για να κατεβάσουν φοιτητή που δεν είχε εισιτήριο!

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ


Το πρωί της Παρασκευής ΜΑΤ ανέβηκαν σε λεωφορείο προκειμένου να κατεβάσουν φοιτητή που δεν είχε εισιτήριο!...Σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στην «Εφ.Συν.», ο 20χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου βρισκόταν επί της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου και επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της γραμμής Γαλάτσι-Ζωγράφου (608) για να πάει στη σχολή του.

Για κακή του τύχη, στην ίδια στάση επιβιβάστηκαν και δύο ελεγκτές. Του ζήτησαν εισιτήριο. Εκείνος απάντησε ότι δεν έχει. Στη συνέχεια του ζήτησαν ταυτότητα. Απάντησε πάλι ότι δεν έχει. Τότε του είπαν να κατέβει από το λεωφορείο. Εκείνος αρνήθηκε και με ήρεμη φωνή μίλησε για την πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία χτυπάει τους ανέργους και τους φοιτητές.

Κάπου εκεί είναι που, όπως καταγγέλλει, οι ελεγκτές του είπαν «συνεργαζόμαστε με την αστυνομία» και, λες και ήθελαν να το αποδείξουν κιόλας, σταμάτησαν το λεωφορείο μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ στη Βουλή, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας.

Όπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» η αρχαιολόγος Δώρα Παπαγγελοπούλου, η οποία ήταν επιβάτις, οι ελεγκτές ζήτησαν την παρέμβαση των ΜΑΤ και πράγματι ένας αστυνομικός ανέβηκε στο λεωφορείο για να κατεβάσει τον 20χρονο. Τότε ο φοιτητής ρώτησε: «Με ποιο δικαίωμα μπαίνει ΜΑΤατζής σε λεωφορείο;» για να πάρει την απάντηση από τον πάνοπλο άντρα: «Τι είναι, άσυλο το λεωφορείο;».

Το επεισόδιο έληξε με τις διαμαρτυρίες κάποιων επιβατών, οι οποίοι ζήτησαν από τον οδηγό να συνεχίσει το δρομολόγιο, όπως και τελικά έγινε. Έτσι ο φοιτητής κατέβηκε στον προορισμό του.

Όπως επισημαίνει η Δώρα Παπαγγελοπούλου, ζήτησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού τα ονόματα των ελεγκτών, αλλά εκείνοι δεν τα έδωσαν, ενώ είχαν κρύψει και τα καρτελάκια τους.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μέλισσες όλου του κόσμου ενωθείτε! Ελάτε στην Κυψέλη μας! - Ανταλλακτικό Παζάρι Ρούχων και Βιβλίων.

Ανταλλακτικό Παζάρι Ρούχων και Βιβλίων.
Μπορείτε να φέρετε μόνο βιβλία και ρούχα (καθαρά και σε καλή κατάσταση) για να τα ανταλλάξετε στο ανταλλακτικό παζάρι που θα υπάρχει στο χώρο.
Ας αρχίσουν οι ανταλλαγές!!!
.................................................................
You can bring books and clothes to exchange at the Exchange Bazaar of clothes and books.
Let the exchanges begin!!!


  Μέλισσες όλου του κόσμου ενωθείτε! Ελάτε στην Κυψέλη μας!  



Το Φεστιβάλ στηρίζετε στη συμπαράσταση και στην εργασία που προσφέρουμε όλοι μας.
Επισκευτείτε το χώρο της γραμματείας, βρείτε την κυψέλη μας, δηλώστε συμμετοχή σε μια απο τις ομάδες εργασίας που έχουν ανάγκη κι εμείς ανταποδοτικά θα σας προσφέρουμε πεντανόστιμο φαγητό από τη συλλογική κουζίνα του Φεστιβάλ.
1 ώρα εργασίας=1 ανταλλακτικό νόμισμα=1 πιάτο φανταστικού φαγητού
...............................................................................
Bees of the world unite!Come to our beehive!
The festival4sce is based on the support and work that we all offer.
Visit the info desk, find our beehive, join the working group that needs help and in return we will offer you delicious food from the collective kitchen of the festival.
1 hour of work=1 exchange currency=1 plate of fantastic vegeterian food