................................................................ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Διαχρονικό και επίκαιρο σκίτσο

Διαχρονικό και επίκαιρο σκίτσο

Μετάφραση // Translate

Αληθινές ιστορίες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

"Η ανακήρυξη της Αργεντινής σε κατάσταση χρεοκοπίας είναι πολιτικός εκβιασμός"




  Διεθνή   

Σε κατάσταση χρεοκοπίας από σήμερα και πάλι η Αργεντινή καθώς δεν ευδοκίμησαν οι επαφές που είχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης της χώρας με εκπροσώπους δύο κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων. Σχολιάζει ο οικονομικός αναλυτής του Κόκκινου, Στάθης Σχινάς.
«Η Δημοκρατία της Αργεντινής σύντομα θα βρίσκεται σε επικείμενη αδυναμία πληρωμής» τόνισε ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής στην υπόθεση χρέους.
Σημείωσε δε πώς, η αδυναμία πληρωμής «δεν αποτελεί μία απλή ‘τεχνική’ κατάσταση, αλλά ένα αληθινό και οδυνηρό γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους», συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Αργεντινής, των ομολογιούχων και των πιστωτών.
Από την πλευρά της η Αργεντινή αρνείται να υποκύψει στους εκβιασμούς των κερδοσκόπων και δηλώνει ότι δεν υφίσταται χρεοκοπία, καθώς τα χρήματα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους δανειστές αλλά με τους δικούς τους όρους.
Σύμφωνα με τον Στάθη Σχινά, η διαμάχη είναι κατ` ουσία πολιτική και υπογραμμίζει ότι η Αργεντινή ακολουθεί μια είδους αντίσταση στην απόφαση του Αμερικανικού δικαστηρίου και θα ακολουθήσει πιθανότητα κάποιου είδους συμβιβασμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου