................................................................ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Διαχρονικό και επίκαιρο σκίτσο

Διαχρονικό και επίκαιρο σκίτσο

Μετάφραση // Translate

Αληθινές ιστορίες

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Άνεμος Ελευθερίας: Τα ονόματα των 163 οικονομικών μεγαλοδοσιλόγων της κατοχής

Άνεμος Ελευθερίας: Τα ονόματα των 163 οικονομικών μεγαλοδοσιλόγων της...: Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής.  Δεν είναι απαραιτήτως...

~~~~~~~~~~~~~~

Με το παραπάνω δημοσίευμα γίνεται κατανοητό σε όλους μας το πως πορεύθηκε αυτή η χώρα μεταπολεμικά... με όλους αυτούς τους "κυρίους" μεγαλο-παράγοντες να στηρίζουν μια ακραιφνή και δολοφονική δεξιά για να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο του πλουτισμού τους σε βάρος του ελληνικού λαού που δεν είχε ψωμί να φάει και έφευγαν καραβιές στη ξενιτιά είτε στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου είτε στα εργοστάσια της Γερμανίας ή όπου αλλού... Βέβαια παράλληλα είχε στεφθεί με επιτυχία το ανθρωποκυνηγητό και η πλήρη εξόντωση των πραγματικών πατριωτών της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών ως κομμουνιστές και επικίνδυνοι για ανατροπή αυτής της φαυλότητας και δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας... Έτσι χιλιάδες Αγωνιστές βρέθηκαν κρατούμενοι και εξόριστοι σε νησιά και άλλοι πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς ως πολιτικοί πρόσφυγες στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Και όπως μας έχει αφηγηθεί ο αείμνηστος Θανάσης Μητσόπουλος πρωτο-διορισμένος δάσκαλος στο Κιλκίς, μόλις 22 χρονών την χρονιά που κηρύχτηκε ο πόλεμος του '40, βρέθηκε στα βουνά με τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως Καπετάνιος-Σταύρος να πολεμά τους καταχτητές και μετέπειτα κυνηγημένος πρόσφυγας στο Βουκουρέστι για κοντά 30 χρόνια και συγγραφέας του πονήματος "Και όμως μείναμε Έλληνες".... Έτσι καταλαβαίνουμε με τι υλικό ανθρώπων χτίστηκε η μεταπολεμική Ελλάδα με τους δοσίλογους, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες που πλούτισαν συνεργαζόμενοι και τους κατακτητές που εξαθλίωσαν τους συνανθρώπους μας εδώ και όσοι γλύτωσαν από την πείνα και δεν τους μάζεψε το κάρο του Δήμου Αθηναίων από τους δρόμους της πόλης. Πολλοί από τους παραπάνω αναφερόμενους μεγαλοδοσιλόγους αργότερα απέκτησαν και τον τίτλο των εθνικών ευεργετών και άλλους μεγαλόσχημους τίτλους που τους απονεμήθηκαν από μια πολιτεία που "τίμησε" όλους αυτούς τους βρωμερούς και τρισάθλιους ανθρωπίσκους και τιμώρησε τους πραγματικούς Αγωνιστές της Δημοκρατίας που έδωσαν τη ζωή τους για ένα όραμα μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας που δυστυχώς δεν είδαμε. 
Βέβαια εδώ έρχεται η ιστορία να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να δικαιώσει τους αληθινούς Έλληνες - Ήρωες.

~~~~~~~~~~~~

ο Λαός θα δώσει την λύση με Ανατροπή του σάπιου συστήματος

ο Λαός θα δώσει την λύση με Ανατροπή του σάπιου συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου